Mobiroof

\\ Liever groen dan zwart? Regelen wij voor u.

mobiroof

Mobiroof mooi en isolerend!

Meteen een groen dak

Een groen dak heeft enorme milieuvoordelen; afvangen van fijnstof, afbraak van CO2, waterretentie zijn drie van de voordelen voor het milieu. Maar daarnaast is het vooral ook mooi! Maar daar wilt u natuurlijk niet lang op hoeven wachten! Mobiroof Kant en Klaar Dakbegroening cassettes is de oplossing.

Wat is Mobiroof?

Mobiroof is een extensief dakbegroening systeem. Dat houdt in dat het met name geschikt is voor daken waar niet op geleefd wordt (dus niet voor daktuinen). Mobiroof zijn cassettes die eenvoudig op het dak gelegd kunnen worden.

De cassettes zijn volledig begroeid met verschillende soorten Sedum. De cassette is gevuld met verschillende steensoorten voor opslag van regenwater, en voorzien van een substraat met vulkanisch Lapillo en organisch materiaal. De cassettes (54*54*9 cm) zijn gemaakt van gerecycled plastic, en kunnen makkelijk aan elkaar geklikt worden.Mobiroof is erg goed geschikt voor het begroenen van uw garagedak, carport of uitbouw.  Bent u het uizicht op uw zwarte bitumen dak ook een beetje beu? Dan is Mobiroof een ideale oplossing. U kunt dan dagelijks genieten van de wisselende kleurstellingen van de Sedum begroeiing van Mobiroof.

Isolatie

Mobiroof levert een grote bijdrage aan de warmte- en koude isolatie van uw garage of uitbouw. In de zomer bijvoorbeeld: doordat de zonnestraling niet meer direct op het dak komt, maar op de Mobiroof cassettes, neemt de hitte die het dak afgeeft aan uw kamer aanzienlijk af. En dat merkt u meteen!

Zo is Mobiroof ook erg nuttig als isolatie van bijvoorbeeld een dakkapel. 

Voordelen van mobiroof

 • Direct groen resultaat;
  De volledig begroeide Mobiroof  maken het project  direct aantrekkelijk groen.
 • Eenvoudig te installeren
  Mobiroof is erg eenvoudig aan te leggen: er is geen hoog opgeleid personeel voor nodig. U kunt op deze website de installatie video bekijken.
 • Het hele jaar door te installeren, alleen bij sneeuw kunt u Mobiroof niet installeren.
 • Uit voorraad leverbaar
 • Geen inboet
  Omdat Mobiroof is begroeid met Sedum, een ijzersterke vegetatie, is er in principe geen inboet.
 • Blijvende toegang tot de dakbedekking
  Omdat Mobiroof een cassette systeem is, kunt u altijd de cassettes weer even van het dak halen om bij de dakbedekking te kunnen.
 • Uw dakbedekking gaat langer mee door de bescherming voor direct zonlicht die Mobiroof biedt.
 • Weinig onderhoud
  Mobiroof heeft erg weinig onderhoud nodig. Eén keer per jaar snoeien en bemesten is al voldoende. In het Nederlandse klimaat heeft Mobiroof normaliter geen beregening nodig.